Liljendal on tunnettu aktiviisesta urheiluelämästään. Seudun urheiluseuralla, Liljendal IK:lla, on kattava toiminta joka tänä päivänä koostuu yleisurheilusta, jalkapallosta, salibandysta sekä kuntoilusta. – Seuralla on nelisenkymmentä aikuista ja yli 60 junioriurheilijaa mukana eri lajeissa, seuran puheenjohtaja Victor Meriheinä kertoo.

LIK perustettiin Embomin kansakoulussa 9 huhtikuuta 1934 ja jo ensimmäisenä kesänä voitiin järjestää yleisurheilukisoja sekä jalkapallo-otteluita Svinhagenin urheilukentällä. Kenttää rakennettiin talkoovoimin Drombomin kylään. Ensimmäisinä vuosina seuran lajeihin kuului myös voimistelu, nyrkkeily, hiihto ja uinti. Kuriositeettina voidaan mainita että myös laulukuoro, Idrottsklubbens Sångkör, perustettiin syksyllä 1935.

Nykyään urheillaan Sävträskin urheilukentällä missä myös on niin sanottu lähiliikuntapaikka jossa voi harrastaa eri lajeja. Tänä päivänä LIK on tunnettu varsinkin junioritoiminnastaan. Moni lahjakas urheilija on saanut alkuinnostuksensa Liljendal IK:n juniorikoulussa. Esimerkiksi yleisurheilussa järjestetään joka viikko harjoituksia eri ikäryhmille.

Myös kuntoilijoilla on oma sijansa Liljendalin IK:ssa. Esimerkiksi järjestetään Kallen kierros luonnonkauniilla vaellusreitillä valtatie kuuden eteläpuolella, Hopomin järven kupeessa. Kierros on 11,5 km pitkä ja tarjoaa kauneinta Suomen luontoa.

Jos olet kiinnostunut LIK:n toiminnasta voit ottaa yhteyttä eri jaostojen yhteyshenkilöihin.

Liljendal IK

Sävträskin urheilukenttä.

Liljendal Idrottsklubb rf

 

Friidrott: Victor Meriheinä tel. 040 837 0865

Fotboll: Jarmo Andersson tel. 040 739 0091

Innebandy: Johan Stenfors tel. 040 744 4280

Skidning: Anders Back tel. 050 337 3639

Kondition: Leena Lindfors tel. 0400 667 925

www.lik.idrott.fi

  • Grundad 1934
  • 1956 invigdes Liljendal sportplan i Sävträsk
  • Idag ca 100 aktiva idrottare
  • Verksamheten består av friidrott, fotboll, skidning och innebandy