Garpomin kylässä Liljendalin vanhan valtatien varrella sijatsee Jamin Heinäpalvelu, Jan-Mikael Evertsonin heinätuotantotila. Garpomin kylässä asui aikanaan saksalaistaustaisia merimiehiä ja siitä on myös tullut Evertsonin tilan nimi Bajars, saksan Baijerin mukaan. Myös kylän nimi Garpom on tullut germaanin kantakielestä, garp oli keskiajalla yleisnimitys saksalaisille. Tila on kulkenut suvussa vuodesta 1869 ja Jan-Mikael on toiminut isäntänä vuodesta 2012.
Jan-Mikael on erikoistunut laadukkaaseen heinään eläimille, kuten esimerkiksi hevosille. Oikeilla ja tarkoilla viljelymenetelmillä saavutetaan parempi säilyvyys ja tasaisempi laatu. On tärkeätä torjua rikkakasvillisuus niin että timotei ja nurminata voi kasvaa rauhassa. Tärkeätä on myös palstojen uusiminen sopivin välein niin että saavutetaan hyvä kasvuympäristö. Puhtaus luo paremmat kuivumisominaisuudet sekä pidemmän säilyvyyden. Moni hevostalli on valinnut Jan-Mikaelin laatuheinän hevosilleen ja muille eläimille.
Jamin Heinäpalvelun valkoimassa on heinän lisäksi rehuviljaa ja kuivikeolkea. Myös heinätuotantourakointi nykyaikaisella konekannalla kuuluu palveluihin .
Jan-Mikaelin viljelyfilosofiassa paistaa läpi syvä kunnioitus perinteitä kohtaan, ja sen huomaa hänen kaikessa tekemisessään.

Jamin Heinäpalvelut

Jamin Heinäpalvelut

 

Embomintie 5

07880 LILJENDAL

+358 40 560 1982

www.jaminheinapalvelut.fi

  • Jan-Mikael isäntänä vuodesa 2012
  • Heinätuotanto-ala n. 40 ha
  • Erikoistunut laadukkaaseen rehuhienään, kuivikeolkeen ja rehuviljaan
  • Tarjoaa myös heinätuotantourakointia