Liljendal Ungdomsförening on aktiivinen nuorisoseura jolla on noin 300 jäsentä. Seuran toimintaan kuuluu mm. diskoja, tansseja, ohjelmaa lapsille, peli-iltatoimintaa sekä revyy. Suurin osa toiminnasta tapahtuu nuorisoseuran seurantalossa, Liljendalgårdenissa joka on rakennettu talkoovoimin. Muutenkin nuorisoseura on todiste Liljendalin voimakkaasta yhteishengestä.

Liljendal Husbonde- och Värdinneförening perustettiin 1896 ja muutama vuosi myöhemmin otettiin käyttöön uusi nimi, Liljendal Ungdomsförening. Vuonna 1907 vihittiin seurantalo Hembacka käyttöön. Se oli rakennettu yhdessä seudun muitten yhdistysten kanssa. 28 marraskuuta 1954 LUF:n oma seurantalo, Liljendalgården vihittiin käyttöön. Se rakennettiin Liljendal Gårdin vanhalle tontilleSävträskissä. Mahtavasta sitoutumisesta kertoo se että 95 % seuran toiminta-alueen väestöstä osallistui rahallisesti tai hirsillä talkoisiin.

Tänä päivänä Liljendalgården on seudun suurin seurantalo joka soveltuu erilaisiin tapahtumiin jopa 500:lle vieraalle. Jos haluaa myös tarjoilun niin talossa on nykyaikainen keittiö sekä astioita 200:lle vieraalle. Seurantalo on viime aikoina käynyt läpi laajan peruskorjauksen ja seuran puheenjohtaja Johnny Törnroos voi ylpeillä seurantalolla joka on huippukunnossa.

Liljendalgårdenin vieressä sijaitsee Bagarstugan, entinen ravintola, jonka pääomistaja LUF on. Bagarstugan vuokrataan juhlakäyttöön pienimmille juhlille ja tapahtumille. Vieressä on myös tanssilava jota käytetään esiintymisiin ja kesätansseihin.

Liljendalgården

LUF:n seurantalo Liljendalgården.

Liljendal Ungdomsförening rf

 

Kartanontie 16

07880 LILJENDAL

puh. +358 40 721 7729

www.luf.fi

  • Liljendal Husbonde- och Värdinneförening perustettiin 1896, uusi nimi Liljendal Ungdomsförening otettiin käyttöön muutama vuosi myöhemmin
  • Liljendalgården vihittiin käyttöön 1954
  • Liljendalgården ja Bagarstugan vuokrataan juhla- ja tapahtumakäyttöön