Liljendal Ungdomsförening rf är en aktiv förening med ca 300 medlemmar. Föreningens verksamhet har under de senaste åren bestått av discon, danser, program för barn, spelkvällsverksamhet och revyer. Största delen av verksamheten sker i föreningslokalen Liljendalgården som är byggd helt på talko. Också i övrigt är föreningen ett bevis på den starka samarbetsviljan som finns i Liljendal.

Liljendal Husbonde- och Värdinneförening grundades 1896 och några år senare ändrades namnet till Liljendal Ungdomsförening. År 1907 invigdes föreningslokalen Hembacka som var uppförd tillsammans med ortens andra föreningar. Den 28 november 1954 invigdes LUF:s egen föreningslokal, Liljendalgården på tomten i Sävträsk där Liljendal gård tidigare låg. Om den enorma talkoinsatsen bakom bygget intygar det faktum att 95 % av befolkningen på föreningens verksamhetsområde bidrog med antingen pengar eller stockar.

Idag är Liljendalgården ortens största föreningslokal och lämpar sig för olika evenemang. I Liljendalgården kan ordnas tillställningar för upp till 500 gäster. Om servering erbjuds så har lokalen ett modernt kök samt kärl och bestick för 200 personer. Lokalen har nyligen genomgått ett omfattande renovering och föreningens ordförande Johnny Törnroos kan stoltsera med en föreningslokal som är i gott skick.

Bredvid Liljendalgården finns Bagarstugan, en före detta restaurang som också LUF är majoritetsägare i. Bagarstugan hyres ut för mindre evenemang och fester. Här ligger också en danspaviljong som används för uppträdanden och sommardanser.

Liljendalgården

LUF:s föreningslokal Liljendalgården.

Liljendal Ungdomsförening rf

 

Herrgårdsvägen 16

07880 LILJENDAL

tel. +358 40 721 7729

www.luf.fi

  • Grundades 1896 som Liljendal Husbonde- och Värdinneförening, namnet ändrades i början av 1900 talet till Liljendal Ungdomsförening
  • Liljendalgården invigdes 1954
  • Liljendalgården och Bagarstugan uthyres för olika fester och tillställningar