Christer ja Ilse Nilsson perustivat perheyrityksen Mecanil Oy Ab:n kotitilalleen Drombomiin 1990. Christer toimi metsäkoneurakoitsijana ja konekanta oli jatkuvasti huollon tarpeessa. Sopivaa huoltoyritystä ei löytynyt joten hän päätti perustaa omansa.
Pikku hiljaa toiminta laajeni käytettyjen ajokoneiden muuntamisella harvennusharvestereiksi ja se oli alku tämän päivän liiketoiminnalle.
Vuonna 1995 aloitettiin uuden ajanmukaisen hallin rakentaminen valtatie 6:n varteen, Liljendalin kunnan teollisuusalueelle. Uuden hallin yhteydessä aloitettiin myös varaosamyynti sekä metsäkoneiden ja traktoreiden huolto. Pikku hiljaa kuvaan mukaan astui myös hydraulisten kourien valmistus, joka tänä päivänä on Mecanilin päätoimiala.
Vahva hydrauliikka- ja metsäurakointiosaaminen on tehnyt Mecanilin energiapuukourista ja kourasahoista kansainvälisesti tunnettuja. Tuotannosta 95% menee vientiin, mm. Ruotsiin, Tanskaan, Ranskaan, Sloveniaan, Espanjaan ja Saksaan. Toiminta työllistää 9 henkeä sekä suuren määrän alihankkijoita.
Mecanil on myös erilaisten metsäurakointialan tarvikkeiden ja koneiden sekä Pegazus ja OKI moottoriveneiden maahantuoja.
2015 Mecanilissa tehtiin sukupolvenvaihdos kun perheen tytär Pamela Nilsson-Nordström nimitettiin toimitusjohtajaksi. Perheen poika, Staffan Nilsson, toimii tuotantopäällikkönä ja Roland Nordström myyntipäällikkönä.
Kun kuuntelee Pamela Nilsson-Nordströmia huomaa että uudelta johdolta ei puutu kunnianhimoa. Parhaillaan panostetaan kovasti Pohjoisameriikkaan, mikä kertoo paljon Mecanilin yrityskulttuurista.

Mecanil

Mecanil Oy Ab

 

Valtatie 565

07880 LILJENDAL

+358 19 661 2600

www.mecanil.fi

  • Christer ja Ilse Nilssonin 1990 perustama
  • Työllistää 9 henkeä sekä suuren määrän alihankkijoita
  • Erikoistunut erilaisten energiakourien valmistukseen
  • Pegazus ja OKI moottoriveneiden maahantuoja
  • Metsäurakointitarvikkeiden ja -koneiden maahantuoja
  • Hydrauliikka- ja varaosien myyjä