Marbacka gård med anor från 1700-talet är i dagens läge mera än en traditionell bondgård. År 1981 skaffade Bjarne Bruce sina två första bikupor och efter det har gårdens varumärke varit honung och tjänster med anslutning till biodling. 2014 tog nya husvärden Tomas Bruce över och nu har man drygt 200 bikupor och en anläggning för honugsförädling och -produktion. Marbacka betjänar över 30 bigårdar med honungsslungning samt desinficering och nyproduktion av odlingsramar. I anläggningen återanvänder man även vaxet som förädlas till nya vaxplattor för ramarna. Ramarnas virke kommer såklart från gårdens egna skogar.  Som bäst håller anläggningen på att utvidgas med ett nybygge för att svara på efterfrågan.
Från Marbackas egen biodling kommer honung som smakoptimeras med speciella växter på gårdens fält. Bl.a. bondböna, bovete och honungsfacelia gör honungen högklassig och ger aromen som Marbacka är känd för. Dessutom erbjuds smaksatt honung och under jultiden populär honungs- och lingonglögg.
Den högklassiga kvaliteten på gårdens honung har märkts av bl.a. restaurang Savoy i Helsingfors där Marbacka även har en biodling på byggnadens tak. Även hotell Klaus K har valt gårdens honung för att unna lite lyx åt sina frukostgäster.
Marbacka honung kan köpas på olika ställen i Lovisaregionen och bl.a. från Herek i Borgå samt Anton & Anton i Helsingfors. Och såklart kan man även köpa honungen direkt från gården.

Marbacka

Marbacka bigård

Marbackavägen 65
07880 LILJENDAL
tel. 040 838 1270
www.marbacka.fi

  • Biodling startades 1981 av Bjarne Bruce
  • 2014 tog Tomas Bruce över gården
  • I dagens läge ca 200 bisamhällen
  • Betjänar över 30 bigårdar med slungning och vaxramar
  • Naturell och smaksatt honung
  • Honungs- och lingonglögg

Marbackas honung finns till salu bl.a. hos

  • Mehiläispesä i Lappträsk
  • Antik-Anna i Lappträsk
  • Café Lilja i Liljendal
  • Lovisa K-Supermarket
  • Herek i Borgå
  • Emsalö närköp
  • Anton & Anton i Helsingfors