Pieter och Natalia van den Hoek är exempel på den starka entreprenörsanda som blomstrar i Liljendal. En kraftig dragning till landsbygden och djurskötsel gjorde att paret van den Hoek år 2001 köpte anrika Hultgård i Michelspiltom by. 2008 omvandlades gården till ekogård och det har gjort Hultgård vida känd.
Gårdens huvudprodukt är ekologiska ägg som ca 1600 fritt gående hönor står för. Den stora efterfrågan på ekologiska ägg har lett till planer att förstora hönsgården inom en snar framtid.
Alla gårdens ägg når i direktförsäljningen konsumenten inom tre dagar så man kan definitivt prata om färskvara. Varje ägg har dessutom datumstämpel som garanterar att konsumenten vet hur färska de är. Hönorna föds upp med ekologisk havre från Hultgårds åkrar. Under sommaren går hönorna fritt ute på ängarna där de säkert också kan hitta någon fetare läckerbit.
På Hultgård betar fritt även närmare 100 ekologiskt uppfödda Aberdeen Angus nötdjur. Angus är en skotsk köttras som är känd för sitt högklassiga marmorerade kött. Rasen passar dessutom utmärkt för ekologisk djurhållning då de lever uteslutande på olika former av gräs och hö.
Hultgårds ekologiska ägg kan bl.a. köpas direkt från gården eller via regionens Reko-ringar, i Café Lilja i Liljendal och i K-Supermaket i Borgå.

Hultgård

Hultgårds ekogård

Hultgårdsvägen 135
07890 MICHELSPILTOM
Pieter t. 040 525 6356
Natalia t. 040 525 1053
www.hultgard.fi

  • Ekologisk gård sedan 2008
  • Ekologisk äggproduktion
  • Ekologisk köttuppfödning

Äggen finns till salu bl.a. i

  • Regionens Reko-ringar
  • Café Lilja i Liljendal
  • K-supermarket i Borgå