Kimmo Salminen i Liljendal representerar den gamla taxitraditionen som finns på orten, där kunden alltid är i centrum. Det märker man framför allt när han berättar om sina stamkunder. Även skolbarnen som Salminen dagligen kör till och från Sävträsk skola får beröm av honom.
Salminen har kört taxi sedan 1991, till en början i Borgå men senare i Liljendal hos den legendariska Anderssons Taxi. År 2008 fick han själv möjligheten att bli taxiföretagare och samtidigt ärva Anderssons telefonnummer och vida kundkrets.
I dagens läge har Kimmo Salminen två bilar, en för 1 + 4 personer och en för 1 + 8 personer. Den större bilen är även försedd med rullstolslyft för personer med funktionshinder. Salminen har jour 24 timmar om dygnet, och man kan gärna beställa transport i god tid om man t.ex. behöver transport till och från flygfältet.
Om Kimmo Salminens samhällsansvar och omtanke berättar det att han under vintern avgiftsfritt har skjutsat pensionärer från byns äldreboende till Liljendalrevyn och Luciakröningen i Lovisa centrum. 
– Så mycket har dessa seniorer gjort för vårt land att de är värda lite gentjänster. Och kan man hjälpa så ska man göra det, konstaterar Kimmo.
Detta berättar en hel del om hans inställning till sitt yrke och sina kunder.

Taxi Kimmo Salminen

Taxi

Taxi Kimmo Salminen

Eskilomvägen 206
07880 LILJENDAL
0400 207 303
  • Grundat 2008
  • Jour 24h
  • Bilar för 1+4 personer och 1+8 personer
  • I större bilen finns en rullstolslyft