År 1986 hyrde Ingmar Reinholm in sig i ett bilgarage i Sävträsk och startade en småskalig hylstillverkning. Ingmar som hade erfarenhet av branschen hade en klar vision och redan följande år byggdes den första egna produktionshallen.
Sedan dess har det blivit många nybyggen och i dagens läge är Topcore verksamt på en fastighetsyta av 8000 m2, inklusive bilgaraget som man senare köpte.
År 2006 tog Ingmars son Michael över företaget och idag kan han stoltsera med Nordens modernaste hylsfabrik som producerar ca 5.000 ton spirallindade hylsor för pappers- och plastindustrin. Topcore sysselsätter 10 personer i produktionen plus ett stort antal underleverantörer.
Topcores specialitet är flexibiliteten. En lätt organisation och modern maskinpark ger en snabbhet och förmåga att anpassa produktionen smidigt. Dessutom satsar man på kvaliteten och utvecklingen av produktionsprocesserna för att nå högsta möjliga kvalitet.
I produktionen är miljön en viktig faktor. Topcore återanvänder allt processavfall och använder bioenergi för uppvärmning.
Vd Michael Reinholm är också noggrann med att poängtera de anställdas insats. – Vi har en personal som har viljan att förbinda sig vid sitt arbete och att utföra sina uppgifter på bästa sätt. Dessutom har vi haft förmånen att anställa unga arbetstagare som är i början av sin arbetskarriär. Och duktiga unga arbetstagare, det hittar man i Liljendal!

Tom Liljestrand

Topcore Oy

 

Krogarvägen 12

07880 LILJENDAL

+358 19 616 550

www.topcore.fi

  • Grundat 1986 av Ingmar Reinholm
  • Spirallindade hylsor för pappers- och plastindustrin
  • Producerar ca 5.000 ton hylsor per år
  • Nordens modernaste hylsfabrik
  • Sysselsätter 10 personer plus ett stort antal underleverantörer